meillä on kiva olla. olemme reiluja. töissämme olemme tehokkaita. meihin voi luottaa. taloutemme on tikissä. ihmiset ovat meille tärkeimpiä. ketterän ohjelmistokehityksen ammattilainen.

Ketterän ohjelmisto­kehityksen ammattilainen.

Vaka­varainen, suomalainen ja reipas­mielinen ohjelmisto­talo

Toinen veli Oy on vuonna 2011 perustettu suomalais­omisteinen ohjelmisto­alan asian­tuntija­yritys. Yrityksen toimiva johto myös omistaa yrityksen. Yrityksemme työ­kulttuuriin sisältyy vahva ammatti­ylpeys ja halu tehdä asiat niin hyvin kuin suinkin mahdollista. Toisaalta siihen samaan kulttuuriin sisältyy aitous, rehellisyys ja reippaus. Tehdään asiat paremmin tai vähintään hyvin, mutta ei ikinä päällä näppäimistöä hakaten!

Emme ole teettäneet asiakas­tyytyväisyys­tutkimusta, mutta satunnaisten asiakas­kommenttien perusteella meidän selvästi kannattaisi. Voit luottaa vaka­varaiseen ja hyvänä ystävänä tunnettuun toiseen veljeesi.

Siis kenen veli?

Perustettu

2011

Veljien luku­määrä

6

Toimipaikka

Espoon Sinimäessä

Liike­vaihto

Kovassa nosteessa

Toimintaamme ohjaavat arvot

Avoimuus ja luotettavuus

Keskustelemme kaikista asioista avoimesti ja haluamme ajatuksia jakamalla löytää ratkaisuja yhdessä. Avoin ja rehellinen kommunikointi edellyttää molemmin­puolista luottamusta.

Asiakas­palvelu­henkisyys

Olemme palveleva ohjelmisto­alan asian­tuntija­organisaatio ja panostamme siihen, että kanssamme on mukava tehdä töitä projektista toiseen.

Asiakkaamme menestys

Haluamme olla todistamassa, että tekemillämme rat­kai­suilla asiakkaamme menestyvät. Se tarkoittaa sitä, että tekemämme työ tuottaa asiakkaallemme liike­taloudellista hyötyä.

Syntyhistoria

Toinen veli Oy perustettiin vuonna 2011 Antin ja Kallen ollessa vielä opiskelijoita. Opinahjossa oli meneillään kurssi, jonka tavoitteena oli tuottaa toimiva ohjelmisto johonkin tarpeeseen. Ryhmä päätti rakentaa elokuvien vuokrauksen mahdollistavan verkko­sovelluksen. Projekti suunniteltiin, tiimin aika­tauluja yhteen­soviteltiin ja erilaisia tavoitteita asetettiin. Jo alku­vaiheessa oli selvää, että loppu­tuloksen piti olla kurssin parhaita. Töitä tehtiin pitkään ja hartaasti, selvästi kurssille asetettuja tavoitteita enemmän. Lopulta valmis tuote esiteltiin ja sekä tiimi että opettajat olivat siihen erittäin tyytyväisiä - mission accomplished!

Sovellus itsessään jäi taka-alalle, eikä siihen tullut mitään tosielämän kosketuspintaa, mutta tuon projektin aikana syntynyt flow-tila, yhteisymmärrys ja kova tekemisen meininki innostutti kaverukset yrityksen perustamiseen. Sillä, mitä he tarkalleen ottaen tekisivät, ei ollut merkitystä, mutta yhdessä pitäisi tehdä ohjelmistokehitystä, koska se oli niin tuloksellista ja motivoivaa. Tätä ajatusta vasten syntyi Toinen veli Oy vuoden 2011 toukokuussa. Ja mikäpä sen parempi nimi yritykselle, jossa työkaveri on kuin toinen veli.

Veljes­kuntaan liittyminen

Porukkamme on tiivis ja meitä yhdistää tarmokas ote töihimme. Ihmisinä meille on kuitenkin tärkeää, että jokaisella työntekijällämme on omakin elämä, eikä työtä tarvitse aina sotkea jokaiseen nurkkaan. Vastoin siis kaikkia ennakko-odotuksia, emme pienuudestamme huolimatta järjestä poltto­merkki­rituaaleja kuin ehkä korkeintaan osakkaillemme. Varmuuden vuoksi mainittakoon vielä se, että meillä kaikki ovat veljiä sukupuolesta riippumatta.

Emme myöskään seuraa sokeasti kaikkia trendejä, kuten kaiken organisointi­vastuun vierittämistä työn­tekijälle. Olet tottakai vastuussa tekemästäsi työstä, mutta asian­tuntijamme eivät altistu suoraan asiakkaidemme muutos­pyynnöille. Miksi sitten eivät? Koska meidän mielestämme on tärkeää, että asian­tuntijat saavat tehdä kulloisenkin työ­rupeaman, eli sprintin rauhassa. Olemme varsinaisia velhoja tavoitteen­asetannassa, joten valmista syntyy siitä huolimatta nopeasti.

Tarjoamme työntekijöillemme hyvän ja tiiviin porukan rennossa ympäristössä. Järjestämme myös juhlia ja illan­istujaisia, mutta varsinaisia virallisia juhlia on tämän kirjoitus­hetkellä vuosittain kaksi: Other Brother Summer Days sekä Toinen veli Oy:n eeppiset pikku­joulut.

Ajatuksena on, että voit hyvällä omalla­tunnolla käydä myös muiden kavereiden kanssa kaljalla. Tai viettää perjantai-illan työsuhde-etuna tulevan toimisto­kaljan sijaan vaikka tyttö- tai poikaystävän kanssa viikon­loppu­reissulla.